Træfugtmåler Orion 930 – med 2 måledybder

3,095.00 kr.

Wagner Meters Orion 930 er en professionel fugtmåler med to måledybder til præcis bestemmelse af fugtindholdet i tynde træemner og tykke planker. Kan anvendes til alle træarter og udvalgte træpladetyper. Måler uafhængig af træets temperatur og uden afsætte mærker eller huller i træet. Overholder den gældende fugtstandard EN13183-3. Leveres i stødsikker ABS-boks med brugsanvisning, kalibreringsblok indstillet specielt til måleren og 7 års garanti ved registrering.
Sammenlign Orion træfugtmålere

Levering: 2-3 dage Varenummer (SKU): 890-00930-001 Kategorier: ,

Om Orion 930 træfugtmåler

Wagner Meters Orion 930 har 3 funktioner, der gør den til en alsidig træfugtmåler både til gulvlæggere, tømrer, entreprenører og rådgivere:

 • Kan måle i 2 forskellige dybder i træet, f.eks. i trægulve
 • Måler relativ fugtighed, f.eks. ved fugtundersøgelser i byggematerialer
 • Enkel at kalibrere på nyudviklet kalibreringsblok

2 måledybder
Orion 930 kan indstilles til at måle træfugtigheden i to dybder afhængig af hvilke træemner, der skal fugtkontrolleres.

 • Indstilling 1-4: Anvendes til 6-16 mm tykke træemner, f.eks. beklædninger, tynde trægulve, finer mv.
 • Indstilling 3-4: Anvendes til 17-65 mm tykke træemner*, f.eks. planker, vinduesrammer mv.

* For træemner tykkere end 50 mm anbefales det at måle på begge sideflader.

Let at anvende
Orion 930 kan betjenes med én hånd. Den anvender samme teknologi som Orion 910 og med de samme fordele:

 • Beskyttelseskappe af gummi mod stød og slag
 • Knap til valg af måledybde
 • Hurtig valg af træart med én knap
 • Audio knap for alarm ved høj træfugtighed
 • Op/ned knapper til hurtig valg af træart, audioalarm og måledybde
 • Kalibreringsblok til kalibrering af fugtmåleren
 • Stødsikker transportboks

Udviklet til træindustri og byggeri
Orion 930 træfugtmåler har en udvidet densitetsfølsomhed i det normale fugtområde for måling i træ. Den er kalibreret til at kunne måle træfugtighed i flere hundrede træarter – fra alle kendte løv- og nåletræarter til tunge tropiske arter – i brædder, lægter, planker og udvalgte pladematerialer.

Alle Orion træfugtmålere er specielt brugbare til ovntørrede træprodukter, f.eks. snedkertræ og trægulve, fordi de kan måler helt ned til 4% træfugt, og så overholder de kravene i den gældende fugtmålestandard EN13183-3 – se sammeligning af Orionfugtmålerne her.

Ingen mærker i træoverfladen
Orion 930 er uden indstiksnåle, og kan derfor måle træfugten uden at sætte mærker eller skade træoverfladen, fordi den blot trykkes mod træet, og uden i væsentlig grad at blive forstyrret af overfladefugt *). 

*) Overfladefugt skal tørre af med en tør klud. Det gælder også rim, sne mv.

Uafhængig af træets temperatur
Som det gælder for alle Wagner fugtmålere, er der ikke behov for at justere fugtmålingerne for træets temperatur, som det normalt skal ske med indstiksmålere, hvis temperaturen afviger med mere end 5°C fra kalibreringspunktet på 20°C. Orion 930 kan også måle fugtigheden i koldt og frosset træ, uden at der er behov for at korrigere for temperaturen.

Fugtalarm
Ved måling, hvor fugtindholdet i træpartiet skal ligge under en bestemt fugtprocent, kan Orion 930 indstilles til en max. fugtværdi, som udløser en audioalarm, hvis fugtindholdet i træet er højere end den indstillede værdi. Det sikrer en hurtig kontrol af få eller mange træemner.

Krav til fugtmåling
For at få et retvisende billede af fugtindholdet i træemner, foreskriver de gældende fugtmålestandarder, at der skal måles mindst ⅓-del ind i træemnet, og for indstiksmålere skal nålene være isolerede. Det kan håndholdte indstiksmålere sjældent leve op til.

Fugtmålinger bør derfor enten udføres med en træfugtmåler med hammerelektrode og isolerede nåle eller med en specialkalibreret kapacitiv fugtmåler, f.eks. træfugtmålerne Orion 910, 930 eller 950.

Læs mere her om kravene til fugtmåling i træ.

Mål i mørke
Den beskedne størrelse i kombination med “Tryk og hold” funktionen betyder, at det er muligt at lave fugtmålinger, hvor der ikke er megen plads, eller hvor displayet ikke kan ses.

Måler inde i træet
Orion 930 er baseret på Wagner Meters’ IntelliSense™ Teknologi **), der giver et præcis billede af fugtindholdet. Orion 930 kan måle i to dybder fra 6 til 19 mm ind i træet, og kan derfor både bruges til at undersøge fugtindholdet i brædder og planker i fuld længde og til at måle fugtigheden i beklædninger, trægulve og træplader på få sekunder og meget præcist.

**) Wagner Meters’ IntelliSense™ Teknologien sikrer, at Orion 930 måler fugtigheden inde i træet og ikke blot i overfladen. Dermed bliver fugtmålingerne mere præcise end de ofte gør med indstiksmålere.

On-site kalibrering
Orion 930 leveres med en kalibreringsblok justeret specielt til træfugtmåleren. Den er nem at bruge, fordi måleren anbringes i en fordybning i kalibreringsblokkens overflade. Dermed bliver kalibreringen altid ensartet. Hver fugtmåler med tilhørende kalibreringsblok er mærket og skal altid bruges sammen. Ved kalibreringen kan måleren altid nul-stilles svarende til fabriksindstillingen, med mindre den er skadet, f.eks. ved kraftig stød.

Sporbar kalibrering
Hvor fremstilling af produkter er underlagt certificering f.eks. i overenstemmelse med EN-standarder, og hvor kalibrering af fugtmålere skal være sporbare i overensstemmelse med International Systems of Units (SI), kan hver Orion fugtmålere leveres inkl. kalibreringsblok med et NIST-sporbart kalibreringscertifikat i overensstemmelse med ISO-guidelines.
Ring for pris og læs mere her.


Specifikation

 • Måleområde
  Måledybder
  Måleareal
  Målenøjagtighed
  Display nøjagtighed
  Densitetsindstilling
  Arbejdstemperatur
  Automatisk slukning
  Kalibrering
  Batteri
  Opbevaring
  Dimensioner, LxBxH
  Vægt

 • 4 til 32% træfugt
  6-13 mm og 19 mm
  50 x 64 mm
  ± 0,7%
  0,1%
  0.20 – 1.0 (se tabel)
  0 til 43°C
  60 sekunder
  Medfølgende kalibreringsblok
  9-volt, alarm ved lavt niveau
  10-32°C og højst 95% RF
  14,6 x 7,6 x 2,5 cm
  204 g

Medfølgende tilbehør

 • Batteri
 • Kalibreringsblok
 • Stødsikker transportboks
 • Brugsanvisning

Garanti

Wagner Meter yder 1 års garanti på ikke-registrerede Orion fugtmålere og øvrige produkter mod fabrikations- og materialefejl gældende fra fakturadato.

Wagner Meters yder 7 års garanti på alle Orion fugtmålere mod fabrikations- og materialefejl gældende fra fakturadato, hvis måleren er registreret på http://www.genuinewagner.com

Hvor faktura ikke kan fremlægges ydes garantien fra produktionsdatoen.

Du kunne også være interesseret i...